Výklad prísloví a porekadiel | REHOT.sk
Dalšie naše služby
Pridať vtip
Za autorské práva príspevkov preberaných z periodika REHOTNÍK zodpovedá spoločnosť Sander Media.
Copyright © 2024 ELET systems, s.r.o. Všetky práva vyhradené.

Výklad prísloví a porekadiel

Postupné grupovanie osôb ženského pohlavia poberajúcich starobný dôchodok má za predpoklad kumulovanie finančných kapitálových statkov určených na nákup zimnej obuvi.
(Babka k babce, budu kapce.)

Nech M je množina osôb x takých, že x patrí do M, práve keď x vydáva nonverbálne signály S vyjadrujúce pozitívnu emóciu E. Ďalej nech f je usporiadanie množiny M podľa času vzhľadom k okamihu signálu S a g nech je dobre usporiadanie množiny M. Potom platí: Ak y je maximálny prvok množiny M vzhľadom k usporiadaniu f, potom je tiež maximálnym prvkom množiny M vzhľadom k usporiadaniu g.
(Kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie.)

Chemická zlúčenina dihydrogen monoxid charakterizovaná minimálnym akustickým prejavom, pôsobí eróziou na vrstvy hornín uložených pozdĺž jej trajektorie.
(Tichá voda brehy myje.)

Abundancia šeliem z čeľade Canidae implikuje exitus hlodavca z čeľadi Leporidae.
(Mnoho psov - zajacova smrť.)

Prvá tretina relatívnej dráhy slnka medzi nadirom a zenitom vykazuje vyššiu inteligenciu než tretina posledná.
(Ráno je múdrejšie večera.)

Veľkosť fyzikálnej veličiny určuj dvakrát častejšie než aplikuješ metódu delenia materiálov na časti. (Dvakrát meraj a raz rež.)

Úsilie subjektu A o vytvorenie zvislého či uklonného zemného diela ústiaceho na povrch, determinované dráhou subjektu B, implikuje dráhu subjektu A v tomto diele končiacu.
(Kto druhému jamu kope, sám do nej padá.)

Subjekt aplikujúci vlastnú energiu na vykonanie práce namiesto toho aby ju pozvoľne uvolňoval do priestoru, býva obklopený chlorofylom.
(Komu sa nelení, tomu sa zelení.)