Výklad prísloví a porekadiel 2 | REHOT.sk
Dalšie naše služby
Pridať vtip
Za autorské práva príspevkov preberaných z periodika REHOTNÍK zodpovedá spoločnosť Sander Media.
Copyright © 2024 ELET systems, s.r.o. Všetky práva vyhradené.

Výklad prísloví a porekadiel 2

Nie je pravda, že existuje jedinec, ktorý vykonal vertikálny pohyb rovnomerne zrýchlený z virtuálneho bodu vytvoreného výlučne pre religiózne účely rímskokatolíckym klerom, disponujúci vedomostným potenciálom bez predchádzajúceho budovania tohto potenciálu sústavným štúdiom.
(Nikto učený z neba nespadol.)

Tvoje ego je násobené konštantou tvojho individuálneho lingvistického potenciálu.
(Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom.)

Na miesto nachádzajúce sa v bezprostrednej blízkosti zariadenia slúžiaceho k inštalácii svetelného zdroja dopadá minimálny počet svetelných lúčov z tohto zdroja sa šíriacich.
(Pod lampou býva tma.)

Pri nadmernom pohybe v dlhšom časovom rozpätí s nádobou s charakteristickým držadlom za účelom jej naplnenia bezfarebnou tekutinou sa veľmi zvyšuje pravdepodobnosť dezintegrácie tejto nádoby na dva individuálne segmenty.
(Tak dlho sa chodí s džbánom po vodu, až kým sa nerozbije.)

Poklesom produktivity práce na nulu zároveň prestane existovať cukrárenské pečivo kruhového tvaru.
(Bez práce nie sú koláče.)

Úžitková hodnota malého množstva manuálne zaistenej vtáčej svaloviny je vyššia než výrazne väčšie množstvo obdobného materiálu vyskytujúceho sa na vrchnej krytine ľudských obydlí.
(Lepší vrabec v hrsti, ako holub na streche.)

Odraz akustických vĺn šíriacich sa zo zdroja v ľudskom hrdle od bariéry kompaktnej drevitej hmoty je adekvátny sile i kvalite pôvodnému impulzu.
(Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)

Pri detekovaní zámerného transportu segmentu horniny od občana A k občanovi B je posledne uvedený občan povinný uskutočniť spätný presun po rovnakej dráhe v opačnom smere k občanovi prvouvedenému, avšak s použitím obilného produktu zhotoveného pečením.
(Kto do teba kameňom, ty doňho chlebom.)